Bucuria de a avea un nou-născut este una dintre cele mai frumoase experiențe ale vieții. Însă, odată cu nașterea bebelușului, încep o serie de îndatoriri și responsabilități care necesită atenție deplină și multă răbdare. Printre acestea se numără și îngrijirea bebelușului, care este esențială pentru sănătatea și dezvoltarea sa.
În primele luni de viață, bebelușii necesită multă atenție și îngrijire. În plus, contactul fizic este foarte important pentru dezvoltarea lor. De aceea, masajul pentru bebeluși poate fi o modalitate excelentă de a-i oferi micuțului dvs. un plus de dragoste și afecțiune.
Masajul pentru bebeluși este o modalitate de a calma și de a relaxa bebelușul. În plus, acesta are o serie de beneficii pentru sănătatea și dezvoltarea copilului. Printre acestea se numără:
Promovarea somnului sănătos – Masajul poate ajuta la relaxarea bebelușului și la inducerea unui somn sănătos și mai profund.
Reducerea anxietății – Masajul poate ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate a bebelușului.
Îmbunătățirea circulației sanguine – Masajul poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și a sistemului limfatic al bebelușului.
Îmbunătățirea digestiei – Masajul poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea colicilor și a altor probleme digestive la bebeluși.
Dezvoltarea abilităților motorii – Masajul poate ajuta la dezvoltarea abilităților motorii ale bebelușului și la îmbunătățirea coordonării și a flexibilității.
Cum să îi oferiți bebelușului dvs. un masaj relaxant
Pentru a îi oferi bebelușului dvs. un masaj relaxant, urmați acești pași:
Pregătiți camera – Asigurați-vă că temperatura camerei este confortabilă pentru bebeluș și că aveți tot ceea ce aveți nevoie la îndemână, cum ar fi un prosop, un ulei de masaj și haine proaspete.
Alegeți un moment potrivit – Încercați să alegeți un moment când bebelușul este treaz și nu are foame sau somn.
Scoateți bijuteriile – Scoateți bijuteriile și orice altceva care ar putea răni pielea delicată a bebelușului.
Încălziți-vă mâinile și uleiul de masaj – Asigurați-vă că mâinile și uleiul sunt calde și plăcute.

Masați picioarele bebelușului – Începeți masajul prin masarea ușoară a picioarelor bebelușului cu mișcări circulare ușoare.
Începeți masajul de la picioarele bebelușului și urcați ușor către piept și brațe. Masați ușor fiecare deget al piciorului cu mișcări circulare ușoare, apoi apăsați ușor degetul mare pe tălpile picioarelor. Urcați către gambe și coapse, apăsând ușor cu mișcări circulare.
Pentru a masa zona pieptului și a stomacului, așezați ambele mâini întinse pe mijlocul corpului. În timp ce mișcați ușor mâinile în lateral, de-a lungul coastelor, ca și cum ați netezi paginile unei cărți, ghidați-vă mâinile spre mijloc într-o mișcare în formă de inimă, fără să le luați de pe corpul bebelușului.
Puteți utiliza aceeași secvență de mișcări de fiecare dată pentru a ajuta la relaxarea bebelușului dumneavoastră. Masajul pentru bebeluși nu trebuie să dureze mai mult de 5-10 minute pentru bebeluși.
Inspiratia acestui articol vine de la un articol publicat pe pagina https://sanosan.com/topic/baby/